Aktiviteter

Her kan du finne nyttig informasjon om ulike aktiviteter på Ølnesseter, i nærområdet, og i Valdres generelt. Valdres byr på utallige og varierte aktivitetstilbud for både store og små, året rundt. Som en av Norges største hyttedestinasjon har de fleste bedriftene skreddersydd sine aktivitetstilbud og sitt varesortiment for å dekke hytteeiernes ønsker og behov.

Vandring

Vandring

0 min fra Ølnesseter

Ølnesseter og Valdres kan skilte med noen av Norges flotteste og mest varierte turmuligheter, og du finner gode beskrivelser i svært mange fora. Last f.eks ned Outtt-appen, som beskriver 66 fantastiske turer i hele Valdres.

Outtt Valdres

Vandring i Valdres

Turbeskrivelser i Sør-Aurdal

Ski

Ski

0 min fra Ølnesseter

Valdres er videns kjent for sitt fantastiske skiløypenett. Løypene i hver kommune henger sammen, og gir uendelige turmuligheter. På Ølnesseter går løypa rett utenfor hyttedøra.

Skisporet.no

Alpint

Alpint

25 min kjøring fra Ølnesseter

Det finnes hele 7 alpinsentre i Valdres-regionen og Golsfjellet. Valdreskortet er et felles heiskort for alle alpinsentrene; Valdres Alpinsenter, Beitostølen, Raudalen, Tyin-Filefjell, Storefjell, Stavadalen og Vaset.

Alpinsentere i Valdres

Sykkel

Sykkel

0 min fra Ølnesseter

I hele Valdres vil du finne fantastiske muligheter for sykkelturer; fra lett kuperte stølsveier til bratte og spetakulære fjelloverganger, samt egne løyper for terrengsykling.

Sykling i Valdres

Golf

Golf

30 min kjøring fra Ølnesseter

Valdres Golfbane ligger idyllisk til ved Aurdalsfjorden, og ble i 2018 kåret til Norges vakreste. Hull 3 ble i Norsk golf kåret til det 4. mest spektakulære golfhullet i Norge, og banen kan lokke med Nord-Europas lengste par 6 hull på hele 688 meter.

Valdres Golf

Ridning

Ridning

35 min kjøring fra Ølnesseter

Valdres tilbyr både turridning og ordinær rideskole. Å oppleve fjellet fra hesteryggen er en helt spesiell opplevelse, og her finner du mange tilbydere rundt om i Valdres. La hesten ta deg gjennom de frodige dalene, idylliske stølslagene og mektige fjellområdene i Valdres, mens du nyter utsikten.

Ridetilbud i Valdres

«The bucket list» à la Valdres

Med hytte på Ølnesseter har du et fantastisk utgangspunkt for å oppleve utallige eventyr i hele Valdres. Her har vi satt opp vår personlige anbefalingsliste over 12 ting man bør oppleve i Valdres før man dør! Se også vår anbefalingsliste over opplevelser i Ølnesseter Hyttegrend sitt nærområde.

Norsk Rakfiskfestival er en opplevelse man bare må ha med seg. At «halvråtten» (les: fermentert) fisk kan skape så mye liv, moro og røre er kanskje en gåte, men festivalen samler 30 000 besøkende hvert år, og det er få hytter i Valdres som i disse 4 festglade dagene står tomme. Her benytter folk anledningen til å be opp gode venner og familie til rakfisklag på hytta. Under festivalen er gatene på Fagernes fylt av salgsboder som selger lokalmat og andre spennende artikler, og i storteltet samles 5000 til storkonsert fredag og lørdag kveld. Ellers er det underholdning hele dagen i Lavvoen, og mye god mat i smaksteltet.

Link: http://www.rakfisk.no/

Valdres Sommersymfoni er kanskje den aller mest spennende klassiske musikkfestivalen i Norge, og presenterer noen av de fremste solistene fra hele verden. Den internasjonale kammermusikkfestivalen byr på rundt 30 konserter og arrangementer med verdenskjente musikere på om lag 15 steder rundt om i hele Valdres og tiltrekker seg rundt 9.000 besøkende hvert år.

Link: https://www.sommersymfoni.no/

Mjølkevegen er en av Norges flotteste sykkelturer. Turen går i vakkert fjell- og seterlandskap mellom Vinstra i Gudbrandsdalen, gjennom store deler av Valdres, til Gol i Hallingdal. Ruten inngår som en del av nasjonal sykkelrute nummer 5. Hele sykkelruten er på ca. 250 km, og går hovedsakelig på stølsveger med lite biltrafikk. Det er selvsagt mulig å sykle kortere etapper som er tilpasset syklistens nivå og ønsket tidsforbruk. Turen er godt skiltet i begge retninger fra Ruten Fjellstue i Espedalen til Storefjell Resort Hotel på Golsfjellet. Turen gjennom Valdres byr på Norges største og mest aktive stølsområder, som Jotunheimvegen i øst og Stølsvidda i vest. Kombinasjonen av storslått natur, stølsliv og fjelluft er en luksus vi unner alle å oppleve. Sykkelturen kan kombineres med fotturer i fjellet, bading, fiske, stølsbesøk og flotte natur- og kulturopplevelser. God tur!

Link: https://www.valdres.no/opplevelser/aktiviteter/sykling/mjolkevegen

Synshorn Via Ferrata er virkelig en opplevelse man sent vil glemme. Med den mest fantastiske utsikten man kan tenke seg i ryggen, klatrer man 400 meter loddrett opp fjellveggen, steg for steg på stålwire og stålbøyler – trygt forankret i to korte tau. Adrenalinet koker, men det gjør også mestringsfølelsen idet du når toppen. Turen tar tre til fire timer og gir en luftig, men likevel trygg og opplevelsesrik tur i fjellveggen, uten at du trenger kunnskap om tau og kiler. Man kan velge ulike ruter med forskjellig vanskelighetsgrad. Vi har ennå ikke møtt noen som ikke ble begeistret for denne unike turen rett opp Synshorn. For de som liker randoné er baksiden av Synshorn en av de desidert beste og mest tilgjengelige rutene i Jotunheimen. Her går man rett opp toppen fra parkeringsplassen, uten å først måtte gå lange flate strekninger på randonéutstyr for å nå bunnen av ønsket topp, noe som er tilfellet for en del andre typiske randonétopper i Jotunheimen.

Link: https://www.synshorn.no/

Stavkirkene er en spesielt verdifull del av den norske bygningsarven, og hele 6 av de 28 bevarte stavkirkene finner du i Valdres. Det betyr at Valdres er den regionen i Norge med størst konsentrasjon av stavkirker. 2 av disse ligger i Sør-Aurdal, og en av de fineste, Reinli Stavkirke, ligger kun få km unna Ølnesseter. Det finnes også to middelalderkirker og en kirkeruin i Valdres. I sommersesongen er det åpne kirker med mulighet for guiding.

Link: https://www.visitnorway.no/om-norge/historie-og-tradisjoner/stavkirker/

En gang i året blir det vesle stølslaget Jaslangen i Valdres vestfjell fylt av flere tusen mennesker. Med Hemsedalsfjella som bakteppe, finner man seg til rette i lyng og vier for å få med seg årets beste kombinasjon av musikk og natur. Solefallskonserten på Jaslangen har blitt en av HILME sine store publikumssuksesser, med god grunn. Du får også kjøpt god stølskost som du kan nyte sammen med musikken og naturen.

Link: https://www.hilme.no/info/jaslangen/

Valdresrittet er et årlig terrengsykkelritt på 53 km, og går i variert terreng i et av landets mest aktive stølsområder i Valdres. Naturen skifter mellom flate vidder til bratte fjell, omkranset av friske vann og klukkende bekker. Underlaget varierer mellom gode singletrackstier og grusveier med sugende motbakker og raske utforkjøringer. Valdresrittet er et av norges mest eventyrlige sykkelritt – midt i stølsriket! Må oppleves hvis du liker terrengsykling.

Link: https://www.valdresrittet.com/

Er du glad i hest er en ridetur på en ekte islandshest en opplevelse som vil sitte i lenge. Det er noe unikt med å oppleve den norske utmarka fra hesteryggen. Bjødnastølen Islandshester tilbyr turridning i naturskjønne omgivelser i Etnedal. Her kan du ri både i skog og på fjell, korte turer og lengre dagsturer. Alltid med en erfaren guide.

Velkommen til Bjødnastølen!

Kongevegen over Filefjell ble bygd i 1790-åra og var den første vegen der folk kunne kjøre med hest og kjerre mellom Østlandet og Vestlandet og Christiania-Bergen. Den 10 mil lange turvegen som er etablert langs Kongevegen går mellom Vang i Valdres i øst og Lærdalsøyri i vest. Vegen tar deg gjennom noe av de vakreste landskapene i Norge. Ei reise mellom landsdelene med den historiske Kongevegen som ein gjennomgående rød tråd. Kongevegen over Filefjell fikk i 2017 EU sin viktigeste kulturminnepris, Europa Nostra-prisen. I tillegg ble Kongevegen nummer to i avstemningen om den store publikumprisen. Folk fra hele Europa deltok i avstemninga. I 2015 fikk Kongevegen over Filefjell «Vegdirektørens pris», også kalt «Vakre Vegers Pris». Den 10 mil lange turvegen kan deles i dagsetapper eller du kan gå hele vegen.

Link: https://www.visitkongevegen.no/

Alle har hørt om Besseggen, men det er jo også en grunn til det. Det er en fantastisk tur, og noe alle bør oppleve minst én gang i livet. Knutshøe ligger rett på andre siden av Besseggen og er en like fantastisk tur. Siden Knutshøe fortsatt er litt mindre kjent, har den også mindre folk – hvis du syns Besseggen blir vel folkerik i høysesong.

Link: https://besseggen.net/

De mange ulike dagsturmulihetene på ski du har i Valdres er en bucketliste i seg selv. Skiløypenettet i Valdres er helt unikt, så er du glad i å gå på ski og ønsker å variere skiturene mest mulig, har Valdres til sammen 1500 km preparerte løyper. Selv om Valdres består av 6 kommuner med mange ulike løypelag og vinterdestinasjoner, er løypene koblet godt sammen. I tillegg henger Valdres sitt løypenett sammen med Hallingsdal sitt. Dette gir uttallige dagsturmuligheter, enten du velger å ta utgangspunkt i hytta på Ølnesseter eller om du tar en kort biltur til et annet startpunkt. Et annet godt tips hvis du ønsker en skikkelig dagstur er å bli kjørt fra Ølnesseter til f.eks Vaset, og så gå på ski hjem til hytta igjen (ca 5 mil). Skal vi trekke fram 5 unike dagsturstrekninger i Valdres, nevner vi: Rundtur Yddin – Skaget, Sommerskivandring på Valdresflya, Vinsterrunda på Beitostølen, Vaset – Syndin, Ølnesseter – Sangeknatten (via Bjødalsfjellet), Juviken – Yddin, Vaset –Tisleidalen (via Stølsvidda).

Link: www.skisporet.no

Valdres er flinke til å arrangere årlige events – både idrettsarrangement, festivaler og andre eventer. Her er det mye moro å melde seg på i løpet av et år, og mange grunner til å be med familie og venner opp på hytta for en eventsrik ferie/helg. Vi nevner: Vinjerock, Jørn Hilme stemnet, Beitostølen Live, Valdres sommersymfoni, Valdresmarsjen, Valdresrittet, Norsk Rakfiskfestival, Beitosprinten, Norsk Fjellmaraton, Hemsingfestivalen og Frikar med Draumefangaren. Det er en fin balanse å ha hytte i et rolig området, men i en region der det skjer mye spennende gjennom hele året.

Link: https://www.valdres.no/hva-skjer

Noen som bestilte trikkeskinner?

Ølnesseter Hyttegrend AS

Bli kontaktet

Ølnesseter Hyttegrend AS